sexta-feira, setembro 12, 2008

Miranda - Capital de l moble i de la decoraçon de l Nordeste Trasmuntano

Miranda de l Douro, la cidade de ls farapos, sta a mudar. La farapela sta a dar lhugar pouco a pouco a l mobliario. La andustrie de ls mobles ambadiu la nuossa tierra. Miranda yê hoije la nuoba "Capital de l Moble i de la Decoraçon de l Nordeste Trasmuntano".
Agora hai que aprobeitar las nuobas riquezas que esta andustrie puode trazer pulas Tierras de Miranda. Muito se puode fazer pra zambolber de ua forma sustentada la andustrie de ls mobles. I esse trabalho ten que ampeçar zde agora.
La Associaçon Comercial ya apersentou ua nuoba feira, la EXPO MOBLE. Cun esta feira bai-se puder oufecializar l eipipeto de capital de l moble i bai-se puder ajuntar fabricantes i rebendedores pra traçar la nuoba stratégie comercial de la cidade.
Mas tenemos que fazer mais, muito mais. Esta puode ser ua buona ouportunidade pra se fazer ua germinaçon andustrial i comercial cula maior capital de l moble, Paços de Ferreira. Tornar las dues cidades armanas ten que ser ua de las prioridades de quien ten l mando na nuossa cidade.
Outra de las posseblidades de ambestimiento puode passar pula criaçon de ua nuoba zona andustrial an Miranda. Eilha deberie de ser ampelmientada cumo se faç noutras tierras dalha baixo, cun terrenos a custo zero. Puis ye la unica maneira de se cunseguir atrair ambestimiento pulas regiones menos zambolbidas. Ua nuoba zona andustrial ten que cuntar tamien cul stribo de las associaçones de andustriales de Paços de Ferreira i culs comerciantes de alhá que ya stan eiqui an Miranda, puis sin eilhes i sin l sou stribo nada se puode fazer.
I la criaçon del "MOBLE PARK" (ua spécie de "Rental Park" de l Moble) nun serie ua buona eideia?
Cumo diç un cachico del hino de la nuossa cidade: "Miranda pátria de soldados" yê tiempo de ganhar la guerra de l zambolbimiento....
Miranda de l Douro
Capital de Moble i de la Decoraçon
Miranda do Douro
Capital do Móvel e da Decoração

Sem comentários: